Erikoissairaanhoidon apuvälinepalvelut
Erikoissairaanhoidon apuvälinekeskus tarjoaa näön, kuulon, hengityksen sekä lasten ja erityisasiantuntemusta vaativien apuvälineiden palvelut Päijät-Hämeen keskussairaalassa.
Palveluihin kuuluvat sähköisten liikkumisen apuvälineiden, ympäristönhallintalaitteiden ja kommunikoinnin apuvälineiden tarpeen arviointi, luovutus, käytönopetus, seuranta ja huoltojen järjestäminen.
Apuvälineen käyttäjä vastaa apuvälineen puhdistuksesta ja perusylläpidosta annettujen ohjeiden mukaisesti. Apuvälineen luovuttanut taho huolehtii korjauksista ja huolloista.
Apuvälineet ovat asiakkaalle maksuttomia. Apuvälinekeskus ei korvaa apuvälineitä tai korjauksia, jotka käyttäjä on itse tilannut ulkopuoliselta taholta. Asiakas huolehtii apuvälineiden kuljetuksesta ja muutoista. Apuvälinekeskus vastaa suurikokoisten apuvälineiden kuljetuksista. Apuvälineen huolimattomasta tai ohjeiden vastaisesta käytöstä johtuvan rikkoutumisen aiheuttamat kulut voidaan periä asiakkaalta vahingonkorvauslain perusteella. Koskee myös palauttamatta jätettyjä apuvälineitä.
Toimi näin
Erikoissairaanhoidon apuvälinekeskuksen palveluihin tarvitset lääkärin lähetteen, jos asioit ensimmäistä kertaa apuvälinekeskuksessa. Erikoissairaanhoidon apuvälinekeskuksen asiakkaaksi ohjataan tarvittaessa vastaanotoilta. Palvelut ovat saatavilla vain ajanvarauksella.
Ota yhteyttä siihen palvelunumeroon, jota apuvälinetarpeesi koskee.
Voit palauttaa apuvälineet, kun käyttötarve päättyy. Apuvälineisiin liittyvä neuvonta ja ohjaus puhelimitse tai Päijät-Sote-sovelluksen Lomakkeissa.
Yhteystiedot
Päijät-Sote-sovellus
Sovellusta voit käyttää mobiilissa sekä tietokoneella verkkoselaimessa. Kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.
Sovelluksessa voit
- asioida digiklinikalla
- tarkastella ja perua ajanvarauksiasi
- keskustella chatissa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa
- lähettää kiireettömän viestin terveydenhuollon ammattilaiselle
- täyttää hoitoon liittyviä kyselyitä ja lomakkeita
- asioida digipoluilla
- osallistua videovastaanotolle
(Palvelut voivat vaihdella kunnittain)
Apuvälinepalvelu, lasten apuvälineet
Apuvälinekeskus vastaa lasten apuvälineiden tarpeen arvioinnista, luovutuksesta käyttöön ja huoltojen järjestämisestä.
Apuvälinepalvelu, sähköiset liikkumisen apuvälineet
Saat keskussairaalan apuvälinekeskuksesta sähköisten liikkumisen apuvälineiden ja ympäristönhallintalaitteiden apuvälinepalvelua. Se sisältää apuvälinetarpeen arvion, apuvälineen sovituksen, luovutuksen käyttöön, käytön ohjauksen ja seurannan sekä huollon järjestelyt.
Sähköiset liikkumisen apuvälinepalvelut ovat saatavilla vain ajanvarauksella. Voit myös tuoda apuvälineen huoltoon ajanvarauksella. Ensimmäiselle kerralle tarvitset lähetteen.
Apuvälineen käyttäjänä vastaat apuvälineen puhdistuksesta ja perusylläpidosta saamiesi ohjeiden mukaisesti. Apuvälinekeskus huolehtii varsinaisista korjaus- ja huoltotoimenpiteistä. Voit palauttaa apuvälineet, kun käyttötarve päättyy.
Kommunikoinnin apuvälinepalvelut
Saat keskussairaalan apuvälinekeskuksesta kommunikoinnin apuvälinepalvelua. Palvelu sisältää apuvälinetarpeen arvion, apuvälineen sovituksen, luovutuksen käyttöön, käytön ohjauksen ja seurannan sekä huollon järjestelyt.
Kommunikoinnin apuvälinepalvelut ovat saatavilla vain ajanvarauksella. Huoltoon tuonti tapahtuu myös ajanvarauksella. Ensimmäiselle kerralle tarvitset lähetteen.
Apuvälineen käyttäjänä vastaat apuvälineen puhdistuksesta ja perusylläpidosta saamiesi ohjeiden mukaisesti. Apuvälinekeskus huolehtii varsinaisista korjaus- ja huoltotoimenpiteistä. Apuvälineet palautetaan käytön päätyttyä.
+358 44 482 8370
Kuntoutusohjauksen yhteystiedot
Kuntoutusohjaus tukee kuntoutujaa ja hänen lähiyhteisöään sekä tiedottaa kuntoutujan toimintamahdollisuuksiin liittyvistä palveluista.
Kuntoutusohjaajia on liikuntavammaisille, aistivammaisille, reuma-, sydän-, syöpä- ja hengityselinsairaille sekä neurologisille potilaille.
+358 3 81911
Kuulokeskuksen puhelinasiointi
Kuulokeskuksen takaisinsoittopalvelu
Soita ja jätä viesti ääniohjeen mukaisesti, jos sinulla on kysyttävää kuulokojeen käytöstä, toiminnasta tai tarvitset kojesäätöjä.
Ajan peruminen tekstiviestillä
Lähetä tekstiviesti, jossa on nimesi, syntymäaikasi (ilman henkilötunnuksen loppuosaa), peruttava vastaanottoaika, perumisen syy ja yksikkö, johon aika on varattu.
+358 3 819 2201
+358 44 719 5412
+358 45 7395 9174
Palveluajat:
Pe 08:00–13:30
Lasten ja nuorten kuntoutusohjaus
Kuntoutusohjauksella tarkoitetaan kuntoutujan ja hänen lähiyhteisönsä tukemista ja kuntoutujan toimintamahdollisuuksiin liittyvistä palveluista tiedottamista.
Kuntoutusohjaajia on liikuntavammaisille, aistivammaisille, reuma-, sydän-, syöpä- ja hengityselinsairaille sekä neurologisille potilaille.
+358 3 81911
Näönkuntoutuspoliklinikka
Näönkuntoutuspoliklinikka palvelee heikkonäköisiä ja näkövammaisia henkilöitä näönkuntoutukseen liittyvissä asioissa. Kuntoutusohjaus on maksutonta.
+358 44 719 5645
+358 44 719 5644
Päijät-Hämeen keskussairaala
Huolehdimme Päijät-Hämeen keskussairaalassa hyvinvoinnistasi kokonaisvaltaisesti ensimmäisestä yhteydenotostasi alkaen.
Päivystyksestä vastaa Akuutti24. Erikoissairaanhoidosta huolehtivat 40 eri lääketieteellisen erikoisalan asiantuntijat poliklinikoilla ja vuodeosastoilla.
Käyntiosoite
15850 Lahti
Puhelinnumerot
+358 3 81911
Palveluajat:
Pe 08:00–14:45